Tuesday, November 8, 2011

Product review: Veggiedeli Visvervangers

As most of my readers would know I normally blog in English, but today I am going to review a few Dutch fish replacements. Because you probably wouldn't be able to get those in many other countries, I decided to blog in Dutch today.

Een paar weken geleden kreeg ik een mooi pakket binnen van Veggiedeli, een winkel die allerlei veganistische vervangers verkoopt. Als iemand die veelal vegetarisch eet, maar soms nog vis op het menu heeft staan, was ik erg benieuwd naar de visvervangers en ook erg enthousiast om deze te mogen testen. Zou ik door deze visvervangers de echte vis kunnen laten liggen?


De producten komen uit Duitsland maar gelukkig staat er op de website voldoende informatie over de producten in het Nederlands. Van deze producten heb ik inmiddels de scampis, visstukjes, zalm en visburgers getest. (klik op de namen voor meer informatie over de producten)

Als eerste testte ik de visstukjes. Deze gingen door de Chimichurri, een gerecht dat ik normaal met witvis maak. Ze namen de marinade goed op en gaven ook een vissige geur af. De smaak was in orde en paste goed in het gerecht. Waar ik wel tegenaan liep, is de strctuur van het product. Van vis ben ik gewend dat het een zachte structuur heeft, terwijl dit product meer in de buurt kwam van babymais qua structuur. Als je hier geen problemen mee hebt, dan is dit product erg geschikt om als vervanger te gebruiken in bijvoorbeeld roerbak gerechten met saus. Het is alleen wel aan de prijs: 5,99 euro voor 300 gram.


De scampis gingen door de Pad Thai. Net als garnalen hebben ook deze vervangers een hoge decoratieve waarde. Een gerecht ziet er meteen mooier uit door de scampis erboven op te leggen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk nooit iets van garnalen eet, dus ik kan in dit geval niet vergelijken of het in de buurt komt qua smaak. Net als met de visstukjes hebben ook de scampi de structuur van babymais. Doordat de scampi zijn ingesneden nemen ze ook goed smaken op van sauzen en marinades. Ik vond zelf deze wel de minste van de producten dit ik tot nu toe getest heb. Je betaalt voor de scampis 5,99 euro voor 300 gram.

De zalm wilde ik testen in de sushi. Dit is een gerecht dat ik regelmatig maak en het liefste met zalm. Het zou dus erg mooi zijn als ik dit kan vervangen. Ik ben erachter gekomen dat dit product niet het meest geschikt is voor rauwe verwerking. Dus daarvoor zou ik het dan ook niet willen aanraden. Dit vind ik wel jammer want echte zalm is heel erg veelzijdig te gebruiken. Qua smaak is deze zeker wel vissig, maar niet zoals zalm. Ik heb echter maar de helft gebruikt, dus deze krijgt nog een kans met een warme bereiding, zoals aangegeven op de site. Met 5,59 euro voor 300 gram is de zalm prijzig, maar hier staat tegenover dat zalm zelf sowieso ook een prijzig product is.

De visburgers kwamen voor mij het beste uit de bus. Ze hebben een smaak die erg dicht in de buurt komt van een echte burger. Ik vond de vissmaak van deze burgers zelfs aan de sterke kant omdat visburgers vaak van witvis gemaakt worden die minder sterk smaakt. Ik serveerde de burgers met knoflooksaus en salade op een broodje. De burgers zijn zonder saus wel een beetje droog, maar om eerlijk te zijn vind ik geen enkele burger zonder saus lekker. De burgers zouden voor mij een echte visburger kunnen vervangen, de volgende keer zou ik ze wel parneren, dan zijn ze denk ik nog smakelijker. Vooral voor de prijs hoef je het bij deze burgers niet te laten. Ik vind 2,39 euro een goede prijs voor twee burgers.

Ik heb nog niet de kans gehad om alles te testen. Dit wordt dus nog vervolgd.

Kijk op de site van Veggiedeli voor deze, en nog vele andere producten. Ze bezorgen aan huis, en hebben ook een heel voordelig starterpakket met mooie producten.

2 comments:

  1. Wauw! Goed geschreven en wat een leuke blog! Ben meteen lid geworden! Keep on the good work :)

    ReplyDelete
  2. Many thanks for linking to me, I have linked back :) Your blog is awesome and I have been reading through lots of posts! I hope to try some of your recipes soon :D

    ReplyDelete